RTL Z Beursspel

ETFs, wat zijn het en waarom zijn ze steeds meer in trek?

09 mei 2022 14:14 Aangepast: 09 mei 2022 15:57
Janneke Willemse geeft beginnende beleggers tips Beeld © RTL Z Beursspel

Wekelijks bespreekt Janneke Willemse in haar item 'Beleggen voor Beginners' een thema waar je als beginnende belegger het fijne van wil weten. Deze week draait het om ETFs. Wat zijn het en vooral waarom zou je erin willen beleggen?

ETFs, weleens van gehoord? De afkorting staat voor Exchange Traded Fund, een beursgenoteerd fonds. Willemse: "Wil je in één klap in heel veel verschillende beleggingen tegelijkertijd beleggen, dan kun je dat doen door een ETF te kopen. Zie het als een mandje aandelen." Willemse legt uit wat de pluspunten van ETFs zijn.

Betere belegger worden? Speel het Beursspel!

Inschrijven en meespelen is tijdens de volledige speelperiode van dinsdag 19 april t/m vrijdag 27 mei mogelijk. Na afloop van het RTL Z Beursspel blijft je portefeuille toegankelijk, waardoor je ook na die tijd kunt blijven oefenen met beleggen.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van