RTL Z Beursspel

Word een betere belegger: alles over rentes, ETF's en Warren Buffett

05 mei 2022 16:57 Aangepast: 06 mei 2022 10:24
Janneke Willemse en Durk Veenstra over de beursklassieker van deze week Beeld © RTL Z Beursspel

Wekelijks praten Janneke Willemse, Jim Tehupuring en Durk Veenstra in Beursspel TV over opvallend beursnieuws en beleggingstips.

Het Beursspel is in volle gang. Inmiddels doen ruim 7.000 (beginnende) beleggers er alles aan om hun fictieve ton aan speelgeld te laten groeien. Meespelen kan nog altijd. Meld je hier aan en maak kans om een dag als miljonair te leven.

In deze uitzending van Beursspel TV spreekt Janneke Willemse met beleggingsexpert Jim Tehupuring over actueel beursnieuws. Deze week verhoogde De Amerikaanse Centrale Bank (Federal Reserve) de rente met 0,5%, een extreem hoog percentage dat vrijwel nooit voorkomt. Als reactie was er een positieve tendens op de internationale beurs te zien. Normaliter gebeurt er juist het tegenovergestelde. Tehupuring legt uit hoe deze tendens is te verklaren.

Verder zoomt het duo in op het huidige klassement van het RTL Z Beursspel. Wat doet de top 5 zo goed, waardoor ze tot dusver maar liefst 62% tot maar liefst 87% rendement weten te pakken? Krijg tips van Tehupuring om zelf in het beleggingsspel of op de beursvloer toe te passen. Daarnaast bespreekt Willemse in het wekelijks terugkerende item 'Beleggen voor Beginners' wat een ETF is en waarom je erin zou beleggen. En beurscommentator Durk Veenstra sluit de uitzending af met een beurswijsheid over de waarde van aandelen. Zijn aandelen duur en hoe bepaal je dat ze aan de prijzige kant zijn? Hij kaart de Buffet-indicator, van de superbelegger Warren Buffett, aan die je kan helpen.

Schrijf je hier in voor het Beursspel

Inschrijven en meespelen is tijdens de volledige speelperiode van dinsdag 19 april t/m vrijdag 27 mei mogelijk. Na afloop van het RTL Z Beursspel blijft je portefeuille toegankelijk, waardoor je ook na die tijd kunt blijven oefenen met beleggen.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

6 tips om beleggingsfouten te voorkomen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van