Ga naar de inhoud
RTL Z Beursspel

In roerige tijden beleggen of hand op de knip?

Roland Koopman presenteert Beursspel TV Beeld © Beursspel TV

Wekelijks kijken Janneke Willemse, Jim Tehupuring en Durk Veenstra in Beursspel TV naar opvallend beursnieuws en delen ze slimme beleggingstips.

Ondanks dat het RTL Z Beursspel pas dinsdag 19 april officieel losbarst, is Beursspel TV alvast een welkome warming-up om goed voorbereid aan de start te verschijnen. Deze week niet presentatrice Janneke Willemse, maar eenmalig presentator en beurskenner Roland Koopman. Wat je van deze uitzending kan verwachten? 

Beleggingsexpert Jim Tehupuring gaat in op de huidige situatie op de beurs. 'Het zijn roerige tijden op de beurs. Kijken we naar een halfjaar geleden, toen stond de AEX nog op 850 punten. Record na record werd verbroken. Inmiddels staat het ruim 10% lager. Verantwoordelijk zijn de torenhoge inflatie, stijgende rente en ook nog eens de geopolitieke onrust in Oekraïne. Dit maakt beleggers angstig. Bange beleggers verkopen.' Of dit dan geen goed moment is om in te stappen (of met het Beursspel mee te spelen)? 'Overwoog je al langere tijd om te beginnen met beleggen, laat je dan nu niet uit het veld slaan. Veel aandelen zijn nu 10%, 20% of zelfs 30% minder waard geworden. Een interessante tendens die kansen biedt.'

Verder bespreekt beurscommentator Durk Veenstra een beursklassieker. Deze week is dat 'als de kanonnen bulderen, moet je misschien juist wel instappen.' In het verleden zijn oorlogen geen bewijs geweest om het geld van tafel te houden. Veenstra legt uit.

Inschrijven en meespelen is tijdens de volledige speelperiode van dinsdag 19 april t/m vrijdag 27 mei mogelijk. Na afloop van het RTL Z Beursspel blijft je portefeuille toegankelijk, waardoor je ook na die tijd kunt blijven oefenen met beleggen.

Meld je hier aan

Beursspel TV, elke donderdag om 9:45 en vrijdag om 9:15 op RTL Z.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.