RTL Z Beursspel

Door dit te doen verlaag jij je risico van beleggen

28 april 2022 19:19 Aangepast: 29 april 2022 15:30
Janneke Willemse legt uit waarom spreiden belangrijk is Beeld © RTL Z Beursspel

In acht simpele lessen bespreekt Janneke Willemse in haar item "Beleggen voor Beginners" een thema waar je als beginnende belegger het fijne van wil weten. Deze week draait het om spreiden en waarom je er als belegger verstandig aan doet.

Beleggen neemt risico's met zich mee. Maar wist je dat je die risico's tot op zekere hoogte kunt verlagen? Ga je beleggen, dan is het goed om je geld te verdelen over meerdere soorten beleggingen, oftewel te spreiden. Dit is cruciaal, want hierdoor worden risico's verkleind. Willemse: "Het meest belangrijk is om je geld te over verschillende beleggingscategorieën te verdelen. De bekendste categorieën zijn: aandelen, obligaties, liquide middelen (zoals een spaarrekening of contant geld), grondstoffen en vastgoed. Hoe je je geld over deze categorieën verdeelt, bepaalt voor het grootste deel het rendement dat je zal behalen." Kijk het fragment terug om goed voorbereid de beurs op te gaan.

Beter leren beleggen? Speel het RTL Z Beursspel!

Inschrijven en meespelen is tijdens de volledige speelperiode van dinsdag 19 april t/m vrijdag 27 mei mogelijk. Na afloop van het RTL Z Beursspel blijft je portefeuille toegankelijk, waardoor je ook na die tijd kunt blijven oefenen met beleggen.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoe beleggen de koplopers om veel rendement te pakken?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van