RTL Z Beursspel

Vooruitblik op 2022: Wat kunnen beleggers verwachten? 

17 december 2021 10:29
Janneke Willemse, Durk Veenstra en Jim Tehupuring kijken in hun glazenbol naar 2022 Beeld © RTL Z Beursspel

Acht weken lang hebben Janneke Willemse, Jim Tehupuring en Durk Veenstra tijdens Beursspel TV opvallend beursnieuws, beleggingsbegrippen en tips gedeeld. Inmiddels zijn we aanbeland aan de allerlaatste aflevering van dit seizoen. Kijk het hier terug.

In deze afsluiter van het beter-leren-beleggen seizoen bespreekt Jim Tehupuring het staartje van zijn 'De 10 Geboden van Jim', de basis spelregels van goed beleggen. Enerzijds zit er een dikke knipoog in deze principes, maar er zit ook zeker een serieuze boodschap in. Elke belegger, van beginner tot gevorderde, kan hier namelijk waardevolle handvaten uit halen. Want wanneer gebruik je welke beleggingsinstrumenten? Wanneer leg je je verkoopmomenten vast? 

Verder sluiten beurscommentator Durk Veenstra en beleggingsexpert Jim Tehupuring het (beurs)jaar af met een vooruitblik op 2022. Wat kunnen beleggers verwachten? 

Veenstra: "We zitten nog volop in de delta- en omikronvariant van de pandemie. Stel we zien volgend jaar dat we de pandemie snel snel achter ons kunnen laten, dan is dat goed voor de economie en de beurs."

Tehupuring: "Afgelopen jaar rukte de economie op. Het herstelde in een veel sneller tempo dan verwacht van corona. Als die trend doorzet en de economie verder opstoomt, dan zal dat gunstig voor de beurzen zijn.

Een beleggingsportefeuille openen om mee te oefenen? Klik hier.

Het RTL Z Beursspel is uitgespeeld. In het voorjaar zijn we weer terug met een nieuwe editie. Houd de website in de gaten voor de exacte startdatum.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Terugblik op de najaarseditie van het RTL Z Beursspel

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van