RTL Z Beursspel

Spelregel #9 van beleggen: Kijk niet continu naar koersen

15 december 2021 20:01
Jim Tehupuring legt zijn negende spelregel voor beleggen uit Beeld © RTL Z Beursspel

Nieuw tijdens de najaarseditie van het RTL Z Beursspel zijn de 10 Geboden van Jim, de tien spelregels om tot een eigen beleggingsplan te komen. Deze week bespreekt beleggingsexpert Jim Tehupuring het negende gebod: "Gij zult uw portefeuille op vaste momenten monitoren."

Om de haverklap een blik op de koersen werpen. Het is heel verleidelijk, alleen verdien je er geen cent mee. Continu kijken betekent niet dat de koers gaat stijgen. Sterker nog, veel beleggers komen daardoor in de verleiding om overbodige transacties te doen. Handelingen waar ze later vaak spijt van hebben.

Volgens beleggingsexpert Jim Tehupuring kan je dit voor zijn door vaste momenten te plannen waarop je je portefeuille bekijkt. In de video legt hij het verder uit.

Een beleggingsportefeuille openen om mee te oefenen? Klik hier.

Inschrijven en meespelen is tijdens de volledige speelperiode van maandag 1 november t/m vrijdag 10 december mogelijk. Na afloop van het RTL Z Beursspel blijft je portefeuille toegankelijk, waardoor je ook na die tijd kunt blijven oefenen met beleggen.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van