RTL Z Beursspel

Spelregel #10 van beleggen: Krijg inzicht in het sentiment onder beleggers

16 december 2021 07:01 Aangepast: 16 december 2021 09:36
Jim Tehpuring legt het tiende gebod uit Beeld © RTL Z Beursspel

Tijdens deze najaarseditie van het RTL Z Beursspel bespreekt Jim Tehpuring zijn '10 Geboden', de tien spelregels om tot een eigen beleggingsplan te komen. Deze week is het tijd voor het tiende en tevens laatste gebod: "Gij zult uw buurman nauwlettend in de gaten houden."

De voorgaande negen geboden gaan je helpen bij het aanbrengen van structuur bij beleggingen. Met het tiende gebod helpt beleggingsexpert Jim Tehupuring je eraan herinneren dat de beurskoers het resultaat is van vraag en aanbod. Meer vraag leidt tot hogere koersen. Neemt juist het aanbod toe, dan is prijsdaling het logische gevolg. Om gevoel te krijgen op het sentiment van kopers en verkopers, is het belangrijk te kijken naar hoe beleggers zich gedragen. Meer hierover zie je in de video.

Een beleggingsportefeuille openen om mee te oefenen? Klik hier.

Inschrijven en meespelen is tijdens de volledige speelperiode van maandag 1 november t/m vrijdag 10 december mogelijk. Na afloop van het RTL Z Beursspel blijft je portefeuille toegankelijk, waardoor je ook na die tijd kunt blijven oefenen met beleggen.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Spelregel #7 van beleggen: Weet wat je koopt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van