RTL Z Beursspel

Spelregel #8 van beleggen: Weet wanneer je verkoopt

15 december 2021 14:37 Aangepast: 15 december 2021 14:59
Jim Tehupuring over het achtste beleggingsgebod Beeld © RTL Z Beursspel

Nieuw tijdens de najaarseditie van het RTL Z Beursspel zijn de 10 Geboden van Jim, de tien spelregels om tot een eigen beleggingsplan te komen. Deze week bespreekt beleggingsexpert Jim Tehupuring het achtste gebod: "Gij zult uw verkoopcriteria vaststellen."

Aandelen koop je het liefst in het dal van de koers, waarna het in de loop van de tijd meer en meer waard wordt. Uiteindelijk wil je het zo duur mogelijk verkopen. Alleen wat doe je? Volgens het achtste gebod voor beleggen is het belangrijk om vooraf te bepalen wanneer je een aandeel verkoopt, zowel bij winst als verlies.

Welke tips beleggingsexpert Jim Tehupuring voor de passieve langetermijn- en actieve belegger heeft? In deze video legt hij uit hoe je, afhankelijk van je beleggingsstrategie, kunt denken.

Een beleggingsportefeuille openen om mee te oefenen? Klik hier.

Inschrijven en meespelen is tijdens de volledige speelperiode van maandag 1 november t/m vrijdag 10 december mogelijk. Na afloop van het RTL Z Beursspel blijft je portefeuille toegankelijk, waardoor je ook na die tijd kunt blijven oefenen met beleggen.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Spelregel #7 van beleggen: Weet wat je koopt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van