RTL Z Beursspel

Wet van Willem: In 4 stappen een crisisproof portefeuille

19 november 2021 09:00 Aangepast: 19 november 2021 09:36
Willem Middelkoop over de Wet van Willem Beeld © RTL Z Beursspel

In de serie 'Verstandig Beleggen' gaat redacteur Timna Rauch in gesprek met Willem Middelkoop, voormalig RTL Z beurscommentator en oprichter van Commodity Discovery Fund. Welke tips heeft hij om verstandig te beleggen?

Ongeacht wat er in de (beleggings)wereld gebeurt, wat kun je doen om het grootste deel van je vermogen te behouden? Voor Willem Middelkoop is dat waar het voor hem bij beleggen om draait. Een stelregel die hij heeft doorvertaald naar de Wet van Willem. Met deze strategie hanteer je volgens de expert voldoende spreiding waarmee je elke beurscrash en crisis overleeft. 'Stop - als je tussen de €100.000 en €10.000.000 te besteden hebt - 25% in vastgoed, 25% in edelmetaal (goud en zilver), 25% in aandelen en 25% cash of Bitcoins.'

Heb je minder budget te beleggen, dan adviseert de beurskenner om in ETF's te investeren. 'In dat geval wordt de Wet van Willem: stop 25% ETF's die in crypto's zitten, 25% in vastgoed, 25% in algemene aandelen en 25% in fysiek goud en / of zilver.'

Breng de Wet van Willem in praktijk. Speel mee: rtlzbeursspel.nl

Inschrijven en meespelen is tijdens de volledige speelperiode van maandag 1 november t/m vrijdag 10 december mogelijk. Na afloop van het RTL Z Beursspel blijft je portefeuille toegankelijk, waardoor je ook na die tijd kunt blijven oefenen met beleggen.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Miniatuurvoorbeeld
Leer (beter) beleggen

'Naarmate de beleggingsperiode langer is, kun je meer risico's aan'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van