RTL Z Beursspel

Spelregel #4 van beleggen: Bepaal de verdeling van je beleggingsportefeuille

23 november 2021 09:59
Jim Tehupuring over zijn vierde 'spelregel' Beeld © RTL Z Beursspel

Nieuw tijdens de najaarseditie van het RTL Z Beursspel zijn de 10 Geboden van Jim. Tien spelregels om tot een eigen beleggingsplan te komen. In deze les zet je de vierde stap: bepaal de verdeling van je beleggingsportefeuille.

Spreiden, spreiden, spreiden en niet alle 'eieren in één mandje stoppen', volgens de beleggingsexpert moet dat het adagium van elke belegger zijn. Want hoewel je natuurlijk belegt om rendement te maken en je de beste aandelen wil selecteren, draait het bovenal om het beperken van risico's. En dat doe je door te spreiden. 

Deze week duikt Jim in het vierde gebod, oftewel 'gij zult uw assetallocatie inrichten.' Voordat je wegklikt, dat klinkt lastiger dan het is. Op deze manier spreid je je beleggingen en verklein je de risico's.

Meld je hier aan voor het RTL Z Beursspel.

Inschrijven en meespelen is tijdens de volledige speelperiode van maandag 1 november t/m vrijdag 10 december mogelijk. Na afloop van het RTL Z Beursspel blijft je portefeuille toegankelijk, waardoor je ook na die tijd kunt blijven oefenen met beleggen.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Miniatuurvoorbeeld
Leer (beter) beleggen

Spelregel #3 van beleggen: Bepaal je beleggingshouding

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van