RTL Z Beursspel

Gekte op de beurs over elektrische autobouwers. Wat speelt er?

20 november 2021 09:45
Janneke en Jim in gesprek over opvallend beursnieuws Beeld © RTL Z Beursspel

Wil je beginnen met beleggen, alleen is de drempel om er iets mee te doen nog te hoog? Of twijfel je wat je moet doen nu koersen blijven alsmaar blijven stijgen? Janneke Willemse, Jim Tehupuring en Durk Veenstra bespreken het beursnieuws, leggen begrippen uit en geven tips.

Dat (beginnen met) beleggen populair is, laat het aantal spelers dat zich inmiddels al voor het RTL Z Beursspel heeft aangemeld zien. Ruim 9.000 beleggers hebben inmiddels al een beleggingsportefeuille samengesteld. Speel jij al mee? 

In deze uitzending trapt Jim Tehupuring af met opvallend beursnieuws. Deze week is dat de beursgekte over elektrische autobouwers. Tesla kennen we, maar Rivian? Sinds vorige week is deze laatste op de beurs geïntroduceerd en nu al is de waarde van een aandeel verdubbeld. Hoe is dat te verklaren voor een automaker die nog maar net in de automotive sector komt kijken en pas een paar honderd auto's van de band heeft laten rollen?

Verder deze aflevering: de 10 Geboden van Jim, spelregels voor beginnende beleggers. Willem Middelkoop legt de Wet van Willem uit, een strategie hoe een crisisproof portefeuille samen te stellen. En Durk Veenstra gaat in op de risico's van beleggen.

Aanmelden voor het RTL Z Beursspel kan hier.

Inschrijven en meespelen is tijdens de volledige speelperiode van maandag 1 november t/m vrijdag 10 december mogelijk. Na afloop van het RTL Z Beursspel blijft je portefeuille toegankelijk, waardoor je ook na die tijd kunt blijven oefenen met beleggen.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Miniatuurvoorbeeld
Leer (beter) beleggen

"Beleggen draait niet om het perfecte instapmoment"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van