RTL Z Beursspel

Spelregel #3 van beleggen: Bepaal je beleggingshouding

16 november 2021 10:11 Aangepast: 16 november 2021 10:16
Jim Tehupuring over het derde 'gebod' Beeld © RTL Z Beursspel

Nieuw tijdens de najaarseditie van het RTL Z Beursspel zijn de 10 Geboden van Jim. Tien spelregels om tot een eigen beleggingsplan te komen. In deze les zet je de derde stap: bepaal je beleggingshouding.

Waar het in het tweede gebod draaide om het achterhalen welk rendement nodig is om je beleggingsdoel te bereiken, is de volgende vraag: Welke beleggingshouding neem je aan? Als belegger kun je een actieve of passieve houding op de beurs aannemen. Deels hangt de keuze af van het rendement dat je voor ogen hebt, deels met overtuigingen. Ligt het benodigde rendement rond de 5%, dan zal een passieve houding voldoende zijn. Wie daarentegen 12% rendement moet maken om het beleggingsdoel te behalen, zal aardig aan de bak moeten als actieve belegger.

Beleggingsexpert Jim Tehupuring duikt in de verschillende beleggingstypes en bijkomende voor- en nadelen.

Speel jij al mee met het RTL Z Beursspel? Meld je hier aan.

Inschrijven en meespelen is tijdens de volledige speelperiode van maandag 1 november t/m vrijdag 10 december mogelijk. Na afloop van het RTL Z Beursspel blijft je portefeuille toegankelijk, waardoor je ook na die tijd kunt blijven oefenen met beleggen.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Miniatuurvoorbeeld
Leer (beter) beleggen

Spelregel #2 van beleggen: Bepaal het benodigd rendement

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van