Beursspel TV

"Beleggen draait niet om het perfecte instapmoment"

12 november 2021 13:00
Wekelijks wordt in Beursspel TV belangrijk beursnieuws besproken Beeld © RTL Z Beursspel

Overweeg je om te beginnen met beleggen, alleen is de drempel om er iets mee te doen nog te hoog? Of twijfel je wat je moet doen nu koersen blijven stijgen en stijgen? Janneke Willemse, Jim Tehupuring en Durk Veenstra bespreken het beursnieuws, leggen basis begrippen uit en geven tips.

De AEX schommelt rond de 820 punten. Is dit een goed moment om te beginnen met beleggen of kun je beter wachten totdat er weer een behoorlijke dip is? En wat als je nu aanhaakt en de koersen daarna flink dalen? Beursexpert Jim Tehupuring is van mening dat je zeker nu kunt instappen. "Aandelenmarkten groeien door de tijd heen. Het gaat er niet om dat je perfect op de bodem instapt. Het gaat erom dat je meedoet op de beurs. Wat je bij twijfel wel kunt doen, is om niet al je geld op de beurs beleggen, maar een klein deel. Komt er een correctie, dan kun je altijd nog bijkopen."

Verder in deze uitzending: de 10 Geboden van Jim, spelregels hoe je het best beslagen ten ijs op de beursvloer komt. Martijn Rozenmuller geeft advies hoe je zo verstandig mogelijk belegt en Durk Veenstra gaat in op de risico's van beleggen.

Speel jij al mee met het RTL Z Beursspel? Klik hier.

Inschrijven en meespelen is tijdens de volledige speelperiode van maandag 1 november t/m vrijdag 10 december mogelijk. Na afloop van het RTL Z Beursspel blijft je portefeuille toegankelijk, waardoor je ook na die tijd kunt blijven oefenen met beleggen.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Miniatuurvoorbeeld
Leer (beter) beleggen

Slim beleggen betekent liever laat dan vroeg pieken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van