RTL Z Beursspel

Cijferseizoen, moet je daar als belegger iets mee doen?

05 november 2021 12:04 Aangepast: 06 november 2021 10:18
Janneke, Jim en Durk over het cijferseizoen Beeld © RTL Z Beursspel

Overweeg je om te beginnen met beleggen, alleen is de drempel om er iets mee te doen nog te hoog? Of zou je het beleggen beter in de vingers willen krijgen? Janneke Willemse, Jim Tehupuring en Durk Veenstra bespreken het beursnieuws, leggen basis begrippen uit en geven tips.

De drie beursexpert duiken in het cijferseizoen dat in volle gang is. Waarom dat voor beleggers belangrijk is om in de gaten te houden? Zodra bedrijven hun cijfers presenteren en deze vallen tegen, dan doet dit iets met de aandelenkoers. Het tegenovergestelde is ook mogelijk. Neem ING die met cijfers kwam die boven alle verwachtingen uitstegen, waardoor de sprong omhoog hoog was. Op dagen dat de kwartaalcijfers worden gedeeld, gebeurt er genoeg op de beurs. Iets wat interessant is om als belegger in de gaten te houden.

Verder in deze uitzending: Jim komt met zijn tweede 'gebod' hoe het benodigde rendement, naast het startbedrag en tussentijdse bijstortingen, te bepalen. En Martijn Rozenmuller gaat in op de vraag of de beleggingshorizon invloed heeft op te maken keuzes en waarom de beleggingstermijn zo'n impact op de hoogte van beleggingsrisico's heeft.

Speel jij al mee met het RTL Z Beursspel? Klik hier.

Inschrijven en meespelen is tijdens de volledige speelperiode van maandag 1 november t/m vrijdag 10 december mogelijk. Na afloop van het RTL Z Beursspel blijft je portefeuille toegankelijk, waardoor je ook na die tijd kunt blijven oefenen met beleggen.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Miniatuurvoorbeeld
Leer (beter) beleggen

RTL Z Beursspel is gestart. Meld je aan en leer (beter) beleggen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van