RTL Z Beursspel

Spelregel #2 van beleggen: Bepaal het benodigd rendement

09 november 2021 10:01
Jim legt uit hoe je het benodigd rendement berekent Beeld © RTL Z Beursspel

Nieuw tijdens de najaarseditie van het RTL Z Beursspel zijn de 10 Geboden van Jim. Tien spelregels om tot een eigen beleggingsplan te komen. In deze les: bereken hoeveel rendement je nodig hebt.

'De 10 Geboden van Jim' zorgen ervoor dat je een betere belegger wordt, of je nu een beginnende belegger bent of al meer meters op de beursvloer hebt gemaakt. Waar het eerste gebod over het bepalen van het beleggingsdoel en de periode ging, gaat gebod twee over het bepalen van het benodigd rendement. Weet je hoeveel geld je na een bepaalde periode bij elkaar wilt hebben belegd, dan heeft dit invloed op de keuzes die je op de beursvloer maakt. Met een eenvoudige rekensom legt Jim uit hoe het rendement te bepalen.

Speel ook mee via rtlzbeursspel.nl

Inschrijven en meespelen is tijdens de volledige speelperiode van maandag 1 november t/m vrijdag 10 december mogelijk. Na afloop van het RTL Z Beursspel blijft je portefeuille toegankelijk, waardoor je ook na die tijd kunt blijven oefenen met beleggen.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Miniatuurvoorbeeld
De 10 geboden van Jim

Spelregel #1 van beleggen: Bepaal je doel

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van