Ga naar de inhoud
Van onze partner Van Eck

'Mijn missie is om meer mensen aan het beleggen te krijgen'

Martijn Rozemuller, ceo Europa bij Van Eck

Zaterdag 11 september gaat er een nieuw beleggersprogramma van start bij RTL Z: Bulls & Bears. In de wekelijkse talkshow over beleggen is aandacht voor actualiteiten, komen meningen van verschillende experts voorbij en is volop ruimte voor educatie. Van Eck is één van de partners van het programma.

Aanbieder in beleggingsproducten Van Eck is één van de vier partners van Bulls & Bears. Het Amerikaanse familiebedrijf (met Nederlandse oorsprong) heeft een viertal actief beheerde fondsen, maar ETF's en ETN's (Exchange Traded Note) zijn hun belangrijkste producten.
"Van die ETN's zijn er momenteel nog maar twee", vertelt Head of Europe bij Van Eck Martijn Rozemuller, "maar dit worden er voor het einde van dit jaar meer. Dit gaat dus zeker ter sprake komen in Bulls & Bears."

Kennis overbrengen

Het is zowel Rozemuller zijn persoonlijke missie als die van het bedrijf Van Eck om meer mensen aan het beleggen te krijgen. Rozemuller: "Maar dan wel op een veilige manier en met voldoende kennis van zaken. Veel mensen durven nu niet te beginnen met beleggen omdat ze er te weinig af weten van de kansen en risico's van beleggen, dat is zonde." Het deels educatieve karakter van Bulls & Bears is dan ook wat Rozemuller meteen aansprak. "Toen het nog kon en mocht gaven wij regelmatig masterclasses over EFT's, voornamelijk gericht op de retailbelegger. Door corona zijn dit soort fysieke events nu natuurlijk niet mogelijk, maar met Bulls & Bears hopen we onze kennis toch over te kunnen brengen."

Persoonlijke benadering

Hun persoonlijke benadering en aandacht voor de klant is volgens Rozemuller wat Van Eck onderscheidt van andere aanbieders in beleggingsproducten. "Waar die vaak toch uit zijn op zo snel mogelijk veel winst maken, hebben wij als familiebedrijf veel meer een lange termijnstrategie. We willen dat onze klanten zich gehoord voelen en vooral dat ze weten wat ze doen. We hebben een brede range aan producten, maar hier zitten ook volop producten tussen die je met een gerust hart aan je oma durft te verkopen. Dat is voor ons belangrijk."

Bulls & Bears

Bulls & Bears is een nieuw beleggersprogramma op RTL Z en RTL 7. In de wekelijkse talkshow schuiven elke aflevering verschillende experts op het gebied van de beurs, beleggen en crypto currency aan. Rozemuller zal in vier van de acht afleveringen van Bulls & Bears aanschuiven. Rozemuller zijn collega Thomas Pieter Francken zal bovendien een aantal keer aanschuiven in de Crypto Corner.
Bulls & Bears is elke zaterdag om 14.00 uur te zien bij RTL Z en elke zondag om 10.00 uur bij RTL 7.

Meer weten over Van Eck? Ga naar de website voor meer informatie en een overzicht van al hun producten.

Deze informatie is afkomstig van VanEck Asset Management B.V., een UCITS-beheermaatschappij onder Nederlands recht en geregistreerd bij de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM). De informatie is uitsluitend bedoeld om beleggers te voorzien van algemene en voorlopige informatie en mag niet worden opgevat als beleggings-, juridisch of fiscaal advies. VanEck Asset Management B.V. en de aan VanEck Asset Management B.V. verbonden en gelieerde bedrijven (samen 'VanEck') wijzen elke aansprakelijkheid van de hand met betrekking tot beslissingen die de belegger op basis van deze informatie neemt ten aanzien van het kopen, verkopen of aanhouden van beleggingen. De visies en meningen die hier worden gegeven, zijn die van de auteur(s) en komen niet noodzakelijkerwijs overeen met die van VanEck. De meningen zijn actueel op de datum van publicatie en kunnen worden aangepast op basis van veranderende marktomstandigheden. Bepaalde verklaringen in deze bijdrage kunnen ramingen, voorspellingen en andere op de toekomst gerichte verklaringen zijn die niet overeenkomen met de werkelijkheid. Wij achten de informatie die afkomstig is van derden, betrouwbaar. Deze informatie is echter niet onafhankelijk gecontroleerd. De nauwkeurigheid en volledigheid ervan kunnen daarom niet worden gegarandeerd. Alle indices die worden vermeld, zijn maatstaven voor het vergelijken van algemene marktsectoren en rendementen. Het is niet mogelijk om rechtstreeks in een index te beleggen.