RTL Z Beursspel Academy

Wat is het verschil tussen actief en passief beleggen?

22 september 2021 21:07 Aangepast: 24 september 2021 21:42
Jim en Janneke leggen de type beleggers uit Beeld © RTL Z Beursspel

In les 6 van RTL Z Beursspel Academy leggen Janneke Willemse en Jim Tehupuring startende beleggers in jim-en-janneketaal een belangrijk begrip of vraagstuk uit. Deze les is de vraag wat het verschil is tussen actief en passief beleggen.

Actief en passief beleggen, wel eens van gehoord? In jim-en-janneketaal krijg je tekst en uitleg over wanneer je voor de passieve, actieve of een-mix-van-beiden strategie kiest. Bovendien kaarten ze aan hoe de beroemde belegger Warren Buffett in de 'wedstrijd' staat.

RTL Z Beursspel Academy is de digitale collegezaal waar de basis van beleggen wordt uitgelegd. Zie het als de ideale voorbereiding zo vlak voor de start van het RTL Z Beursspel

Meld je hier aan.

Tussen maandag 27 september en vrijdag 22 oktober zendt RTL Z doordeweeks dagelijks de Beursspel Academy uit (9:10 uur, 16:10 uur, 17:10 uur en 17:50 uur). Krijg beleggen in de vingers en zet binnenkort de eerste stappen op de beursvloer.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van