RTL Z Beursspel Academy

Hoe belangrijk is dividend voor beleggers?

24 september 2021 13:45 Aangepast: 24 september 2021 22:06
Janneke legt het begrip 'dividend' uit Beeld © RTL Z Beursspel

Beleggingsexpert Janneke Willemse kent de beurs als geen ander. Een thema waar je volgens haar als startende belegger zeker het fijne over moet weten? Dividend.

Dividend, een belangrijk beleggingsbegrip. Maar wat is het eigenlijk? We hebben het hier over de uitkering van (een deel van) de winst aan aandeelhouders. Voor wie dividendaandelen en voor wie juist aandelen van bedrijven die niet aan dividend-uitkering doen aantrekkelijk zijn, legt Janneke je uit.

'Beleggen voor Beginners' maakt deel uit van de RTL Z Beursspel Academy, de digitale collegezaal waar de basis van beleggen wordt uitgelegd. De ideale voorbereiding om goed aan de start van het RTL Z Beursspel te verschijnen.

Meld je hier aan.

Maandag 27 september t/m vrijdag 22 oktober zendt RTL Z doordeweeks dagelijks de Beursspel Academy uit (9:10 uur, 16:10 uur, 17:10 uur en 17:50 uur).

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van