RTL Z Beursspel Academy

Het juiste koopmoment bepalen doe je zo

24 september 2021 13:38 Aangepast: 24 september 2021 22:06
Janneke legt uit wat hét moment om te kopen is Beeld © RTL Z Beursspel

Beurskenner Janneke Willemse kent de beurs op haar duimpje. Ook zij heeft jaren geleden haar eerste stappen op de beursvloer gezet. Iets waar je als starter graag meer over weet, is hoe je weet dat je op het juiste moment instapt? In deze les krijg je antwoorden.

Wat is het juiste moment om aandeel 'X' of obligatie 'Y' te kopen? Een best pittige vraag die veel beleggers bezighoudt. We kunnen nu eenmaal niet in een glazenbol de toekomst met 100% zekerheid voorspellen. Moet je dus juist wachten tot de koersen zijn gezakt of ben je dan te laat? "Het is net voetbal", aldus Janneke. Hoe dat zit, legt ze in onderstaande video uit.

'Beleggen voor Beginners' maakt deel uit van de RTL Z Beursspel Academy, de digitale collegezaal waar de basis van beleggen wordt uitgelegd. De ideale voorbereiding om goed aan de start van het RTL Z Beursspel of op de beursvloer te verschijnen.

Meld je hier aan.

Maandag 27 september t/m vrijdag 22 oktober zendt RTL Z doordeweeks dagelijks de Beursspel Academy uit (9:10 uur, 16:10 uur, 17:10 uur en 17:50 uur).

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van