RTL Z Beursspel Academy

Kom alles over dividendaandelen te weten

22 september 2021 21:07 Aangepast: 24 september 2021 21:47
Jim & Janneke leggen de basis van wat dividend is uit Beeld © RTL Z Beursspel

Ter voorbereiding van het RTL Z Beursspel in november leggen Janneke Willemse en Jim Tehupuring jou als startende belegger belangrijke basisbegrippen en vraagstukken uit beleggingsland uit. In deze les alles over dividendaandelen.

Vanaf het moment dat je als belegger aandelen van een beursgenoteerd bedrijf aan je portefeuille hebt toegevoegd, hoop je natuurlijk dat het bedrijf een rooskleurige toekomst tegemoet gaat. Eentje waarin de waarde van je aandeel blijft groeien en je hopelijk zelfs winst kunt meepakken. Die laatste wordt dividend genoemd. Welke vormen van dividend er zijn en waarom lang niet elke belegger blij wordt van dividenduitkering vertellen Jim en Janneke je.

RTL Z Beursspel Academy is de digitale collegezaal waar de basis van beleggen wordt uitgelegd. De ideale voorbereiding om goed voorbereid aan de start van het RTL Z Beursspel te verschijnen.

Meld je hier aan.

Tussen maandag 27 september en vrijdag 22 oktober zendt RTL Z 4 keer per dag de Beursspel Academy uit. Krijg beleggen in de vingers en zet binnenkort de eerste stappen op de beursvloer.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van