RTL Z Beursspel Academy

Wat zijn ETF's en voor wie is het interessant?

22 september 2021 21:06 Aangepast: 24 september 2021 21:46
ETF's uitgelegd in jim-en-janneketaal Beeld © RTL Z Beursspel

Op maandag 1 november starten we met de najaarseditie van het RTL Z Beursspel. Nieuw dit jaar is de Beursspel Academy, colleges waarin je de basics van beleggen leert. Experts Janneke Willemse en Jim Tehupuring leggen je tijdens deze les uit wat ETF's zijn, iets wat makkelijker is dan het klinkt.

ETF's - Exchange Traded Fund - zijn erg populair op de beleggingsmarkt. Ze zijn een makkelijke manier om goed gespreid te beleggen tegen lage kosten. Je belegt namelijk in een zogenoemde index. Zie het als een mandje aan aandelen. Wat dit precies inhoudt, waarom het het overwegen waard is en of ETF’s binnen je beleggingsstrategie passen, bespreken Jim en Janneke.

RTL Z Beursspel Academy is de digitale collegezaal waar de basis van beleggen wordt uitgelegd. Het ideale voorwerk om goed voorbereid aan de start van het RTL Z Beursspel te verschijnen.

Aanmelden kan hier.

Tussen maandag 27 september en vrijdag 22 oktober zendt RTL Z 4 keer per dag de Beursspel Academy uit. Krijg beleggen in de vingers en zet binnenkort de eerste stappen op de beursvloer.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van