RTL Z Beursspel Academy

Beleggen tijdrovend? Niet met een 'mandje aan beleggingen'

24 september 2021 13:36 Aangepast: 24 september 2021 22:06
Janneke Willemse geeft startende beleggers tips Beeld © RTL Z Beursspel

Beleggingsexpert Janneke Willemse kent de beurs als geen ander. In deze les gaat ze in op het vooroordeel dat beleggen veel tijd kost, maar gaat die vlieger eigenlijk wel altijd en voor iedereen op?

Heb je nog nooit belegd en wil je wel beginnen? Dan denk je vast dat het veel tijd in beslag neemt. En dat niet alleen. Bovendien verwacht je waarschijnlijk dat je er dagelijks bovenop moet zitten, en niets van het reilen en zeilen op het beursplein mag missen. Weet dat dit lang niet voor alle beleggingen geldt.

Stel je belegt in individuele aandelen of obligaties van bedrijf 'X', dan gaat die vlieger wel op. Er gaat veel tijd en energie in zitten om te kijken wat er binnen de organisatie speelt, welke koers ze varen en wat hun toekomstplannen zijn. Zit je er niet op te wachten om continu bovenop het beursnieuws te zitten, dan heeft Janneke de oplossing. Wat het is, vertelt ze je in onderstaande video.

'Beleggen voor Beginners' maakt deel uit van de RTL Z Beursspel Academy, de digitale collegezaal waar de basis van beleggen wordt uitgelegd. De ideale voorbereiding om goed aan de start van het RTL Z Beursspel te verschijnen.

Meld je hier aan.

Maandag 27 september t/m vrijdag 22 oktober zendt RTL Z doordeweeks dagelijks de Beursspel Academy uit (9:10 uur, 16:10 uur, 17:10 uur en 17:50 uur).

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van