Beursspel Academy

De AEX staat op recordhoogte. Toch starten met beleggen?

20 april 2021 10:02 Aangepast: 14 minuten geleden
Jim en Janneke leggen uit of dit nog wel het moment is om te starten met beleggen Beeld © RTL Z Beursspel Academy

Ter voorbereiding van het RTL Z Beursspel in november leggen Janneke Willemse en Jim Tehupuring jou als startende belegger belangrijke basisbegrippen en vraagstukken uit beleggingsland uit. En ja, dat doen ze in jim-en-janneketaal. Dit college is de vraag of dit wel het moment is om te beginnen met beleggen in aandelen of crypto's.

Beurzen doen het goed. Record na record wordt gebroken. De AEX heeft inmiddels zelfs de 800 punten gebroken, dat is het hoogste punt in twintig jaar tijd. Als koersen zo positief gestemd zijn, wil je daar vast een graantje van meepakken. Alleen is dit wel een slim instapmoment om te starten met beleggen als koersen zo aan het pieken zijn?

In een reeks van acht lessen nemen Jim en Janneke je mee de beursvloer op. In dit college leggen ze uit waarom je ook in deze tijd juist prima kunt beginnen met beleggen.

RTL Z Beursspel Academy is de digitale collegezaal waar de basis van beleggen wordt uitgelegd. De ideale voorbereiding om goed voorbereid aan de start van het RTL Z Beursspel te verschijnen. Aanmelden kan hier.

Tussen maandag 26 september en vrijdag 22 oktober zendt RTL Z 4 keer per dag de Beursspel Academy uit. Krijg beleggen in de vingers en zet binnenkort de eerste stappen op de beursvloer.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

Miniatuurvoorbeeld
Meer Jim & Janneketaal

Jim en Janneke leggen uit: Wat is een aandeel?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van