RTL Z Beursspel Academy

"Meer rendement = meer risico"

24 september 2021 13:34 Aangepast: 24 september 2021 22:05
Janneke Willemse legt de basis uit van 'meer rendement, meer risico' Beeld © RTL Z Beursspel

Beleggingsexpert Janneke Willemse kent de beurs als geen ander. In haar 8 'Beleggen voor Beginners' lessen bespreekt ze thema's waar je als startende belegger alles over wil weten, voordat je de beursvloer op gaat. In deze video legt ze uit wat de verhouding tussen rendement en risico is.

Door de huidige economische ontwikkelingen krijg je vrijwel geen rente op je spaarrekening. Dit heeft de interesse in geld verdienen met beleggen gewekt. Heb je namelijk een bepaald (spaar)potje niet nodig en wil je een extra zakcentje verdienen of je pensioengat voor later kunnen aanvullen, dan kan beleggen het overwegen waard zijn. 

Het klinkt heel verleidelijk alleen weet dat beleggen risico's met zich meebrengt. Er is een kans dat je startbedrag zal groeien, maar ook een kans dat je inleg minder waard wordt. Hoe groot het risico dat je loopt is, is afhankelijk van de manier waarop je belegt. In deze eerste 'Beleggen voor Beginners'-les deelt Janneke tips hoe je dit risico verkleint.

'Beleggen voor Beginners' maakt deel uit van de RTL Z Beursspel Academy, de digitale collegezaal waar de basis van beleggen wordt uitgelegd. De ideale voorbereiding om goed aan de start van het RTL Z Beursspel te verschijnen. 

Meld je hier aan.

Maandag 27 september t/m vrijdag 22 oktober zendt RTL Z doordeweeks dagelijks de Beursspel Academy uit (9:10 uur, 16:10 uur, 17:10 uur en 17:50 uur).

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van