Beleggen voor Beginners

"Meer rendement = meer risico"

19 april 2021 11:48 Aangepast: 03 mei 2021 10:24
Janneke Willemse legt de basis uit van 'meer rendement, meer risico' Beeld © RTL Z Beursspel

Janneke Willemse is een begrip in beleggingsland. Wekelijks bespreekt ze in "Beleggen voor Beginners" een thema waar je als startende belegger van op de hoogte moet zijn. Krijg tips en word stap voor stap beter in beleggen.

Door de huidige economische ontwikkelingen krijg je vrijwel geen rente op je spaarrekening. Dit heeft de interesse in geld verdienen met beleggen gewekt. Heb je namelijk een bepaald (spaar)potje niet nodig en wil je een extra zakcentje verdienen of je pensioengat voor later kunnen aanvullen, dan kan beleggen het overwegen waard zijn. 

Het klinkt heel verleidelijk alleen weet dat beleggen risico's met zich meebrengt. Er is een kans dat je startbedrag zal groeien, maar ook een kans dat je inleg minder waard wordt. Hoe groot het risico dat je loopt is, is afhankelijk van de manier waarop je belegt. In deze eerste 'Beleggen voor Beginners'-les deelt Janneke tips hoe je dit risico kan verkleinen. Wijze raad die je gelijk in het Beursspel kan toepassen. 

Speel je nog niet mee? Schrijf je hier in en maak kans op de dag van je leven. 

Inschrijven is tijdens de volledige speelperiode mogelijk. Het Beursspel wordt van maandag 19 april t/m vrijdag 28 mei gespeeld.

RTL Z Beursspel

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

Miniatuurvoorbeeld
Leer beleggen

Waarom juist nu beginnen met beleggen?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van