Beursspel

Kees wint het Beursspel 2019! Handelen tegen de stroom in

19 december 2019 14:34 Aangepast: 05 oktober 2020 17:41

Kees den Boer uit Renesse wint het RTL Z Beursspel met een rendement van 378 procent. Het is niet de eerste keer dat Kees het goed doet in het spel. Al twee keer eerder viel hij in de prijzen. Wat is zijn strategie?

Al ongeveer tien jaar speelt Kees den Boer mee met het RTL Z Beursspel. In het allereerste spel werd hij tweede en won hij een iPad Air. Nu is het hem dan eindelijk gelukt om er met de winst vandoor te gaan. Hij deelt zijn strategie.

Bekijk het hier.

Handelen als kinderen op school zijn

Kees den Boer is vader van drie zoons en hij werkt in een strandtent in Renesse. Omdat hij niet meer fulltime in de horeca kan werken vanwege zijn rug, is hij veel thuis met zijn kinderen en heeft hij tijd om zich te focussen op het Beursspel.

"Als de kinderen naar school zijn, vind ik het fijn om te kijken wat er gebeurt op de beurs", vertelt hij. "Als ze weer uit school komen, ben ik weer druk met de zorg voor de jongens, maar ook dan check ik tussendoor mijn telefoon."

Miniatuurvoorbeeld
Meer Beursspel

Aflevering 15: Terugblik op verrassend goed beursjaar

Tegen de stroom in

Kees is een trouwe speler en begon ooit samen met een kennis met wie hij een wedstrijdje aanging. Hij won niet alleen die onderlinge strijd, maar werd ook tweede in de gehele competitie. Toch hield hij er destijds een andere strategie op na. "Toen dacht ik nog: ik ga gewoon met de stroom mee. Maar dan win je nooit", weet Kees ondertussen.

Deze keer heeft hij het dan ook anders aangepakt. "Ik heb heel veel short of long op de indexen gekocht." Hij kijkt nu vooral naar de spelers in de top tien. "Ik kijk wat zij hebben en dan probeer ik het tegenovergestelde te kopen, zodat ik van de top tien kan winnen."

Het RTL Z Beursspel 

In het RTL Z Beursspel kun je leren beleggen met een fictief bedrag van honderdduizend euro. Wie met zijn ton het meeste rendement behaald wint een reis naar New York.

De winnaar is bekend, maar het spel begint binnenkort opnieuw. Hou www.rtlzbeursspel.nl in de gaten voor het laatste nieuws. 

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van