Beursspel

Koopman eindelijk in de plus in Beursspel, analisten zijn trots

11 december 2019 16:44

Het RTL Z Beursspel loopt op zijn einde en presentator Roland Koopman speelt net als vorig seizoen mee. Met nog slechts een aantal dagen speeltijd doet Roland zijn eerste aankoop. Hij gaat short op de AEX. Volgens de experts in zijn programma Beurs Inside heeft de presentator geleerd van zijn verlies van vorig jaar.

Op 4 november ging het Beursspel van start. Met een fictief beginbedrag van 100.000 euro handelen al ruim 8.300 deelnemers naar eigen smaak op de beurs. Roland bespreekt met de experts in het programma Beurs Inside of hij nog kans maakt op de winst.

Bekijk het hier.

Short op AEX

De koploper heeft inmiddels meer dan vier ton bij elkaar gehandeld. Roland denkt niet dat hij deze speler nog kan inhalen, maar hij deed tenminste wel zijn eerste transactie. "Ik heb gedaan wat ik heb beloofd", vertelt hij. "Op het moment dat de AEX index boven de 600 sloot, ging ik short zo ver als ik kon."

Met deze transactie behaalt de presentator bijna drie procent rendement. Hiermee maakt hij meer winst dan met al zijn transacties van vorige keer bij elkaar. Toen eindigde hij namelijk met een negatief rendement.

Miniatuurvoorbeeld
Meer Beursspel

Albert Jellema: De normale verliezer is eigenlijk de winnaar

Stick to the plan

Roland vraagt aan de experts hoe hij het spel nog zou kunnen winnen. Volgens Corné van Zeijl kan dat alleen met een grotere hefboom en als hij al zijn geld erin had gestopt. Omdat dit volgens de regels van het Beursspel niet mag, denkt Hans de Geus dat zijn achterstand niet meer in te halen is. "Als je gaat voor de winst is het alles of niets."

Toch zijn de experts positief. Albert Jellema vindt dat Roland ten opzichte van vorig jaar veel geleerd heeft. "Je hebt in ieder geval geleerd om niet de tips te volgens van de mensen die hier zitten. Je hebt voet bij stuk gehouden." Ook Corné is positief. "Je hebt er zeker wat van geleerd. Make a plan and stick to it."

Het RTL Z Beursspel 

In het RTL Z Beursspel kun je leren beleggen met een fictief bedrag van honderdduizend euro. Wie met zijn ton het meeste rendement behaald wint een reis naar New York.

Meld je dus snel aan via www.rtlzbeursspel.nl Deelname is gratis. 

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van