Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beursspel

Koploper Beursspel op winst dankzij short gaan

28 november 2019 14:17 Aangepast: 28 november 2019 14:46

Het RTL Z Beursspel is in volle gang en de koploper heeft een rendement van 200 procent gehaald. Janneke Willemse en Jim Tehupuring bespreken hoe hij dat deed.

In het Beursspel beleggen al ruim 7.500 deelnemers met een fictief startkapitaal van 100.000 euro. De koploper speelt onder de naam Brouwer en wist daar al bijna 300.000 euro van te maken. Janneke en Jim bespreken hoe dat hem lukte.

Bekijk het hier.

Short

De koploper blijkt vooral veel in te spelen op een daling. "Hij zit op dit moment short", vertelt Jim. "De beurzen dalen een beetje en daarom staat hij nu op 300.000 euro."

Brouwer ging meerdere keren short onder andere op de Dow Jones. Dat deed hij op het perfecte moment en dat leverde hem meer dan 120.000 euro op. Dat hij met deze aankoop zoveel winst kon maken, komt door de maximale hefboom die hij erop had gezet.

Miniatuurvoorbeeld
Meer Beursspel

Aflevering 9: Omgaan met fear of missing out in Beursspel

Timing

De timing van Brouwer was perfect, maar hij heeft ook veel risico genomen. "Hij nam de stop-loss heel dicht bij de huidige koers en dat is ook de manier om te winnen", weet Jim.

Ook de nummer twee van het huidige klassement ging short. "Deze deelnemer ging short op olie en ook de olieprijs is tijdens het beursspel een keer hard naar beneden gegaan en is daarna weer hersteld."

Meespelen met het Beursspel kan nog steeds en voor wie nog voor de winst wil gaan, heeft Jim een tip. "Als je wil winnen, moet je hoge hefbomen nemen. Maar je moet ook zeker perfecte timing hebben."

Het RTL Z Beursspel 

In het RTL Z Beursspel kun je leren beleggen met een fictief bedrag van honderdduizend euro. Wie met zijn ton het meeste rendement behaald wint een reis naar New York.

Meld je dus snel aan via www.rtlzbeursspel.nl Deelname is gratis. 

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van