Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beursspel

Zo zou Bob Homan (ING) zijn ton in Beursspel beleggen

21 november 2019 15:23

In het RTL Z Beursspel kun je met een fictief beginbedrag van 100.000 euro naar eigen smaak handelen op de beurs. Bob Homan is vermogensbeheerder bij ING en hij vertelt hoe hij die ton zou beleggen.

Presentator Roland Koopman speelt mee met het spel, maar is ook erg benieuwd hoe Bob Homan het geld zou beleggen als het geen fictief maar echt geld was.

Bekijk het hier:

Aandelen

De vermogensbeheerder zou in ieder geval niets cash houden en hij gaat dan vooral in aandelen en obligaties zitten. "Ik zou nu wel echt wat zwaarder in de aandelen gaan zitten", vertelt hij.

Dat is ook de strategie die hij bij ING toepast. "Bij ING zitten we zelf ongeveer 57 procent in aandelen. Dan zou ik nog wel wat risico’s nemen bij de obligaties."

Miniatuurvoorbeeld
Beurs Inside

Bob Homan: 'Koop meer aandelen'

Defensief of offensief

Veel aandelen dus, maar gaat hij voor defensief of voor offensief? "Dan ga ik toch voor iets offensiever", antwoordt Homan. "We zitten nu nog redelijk sterk in Amerika en dat is een wat offensievere markt met veel high tech."

Wel is hij van mening dat je altijd een gezonde mix tussen de twee zou moeten hebben. Al is dat soms lastig: "We zijn nog steeds wel gek van de winner takes all bedrijven zoals Facebook, Microsoft en Alibaba."

Het RTL Z Beursspel

Zelf meespelen? Dat kan! In het RTL Z Beursspel kun je leren beleggen met een fictief bedrag van honderdduizend euro. Wie met zijn ton het meeste rendement behaald wint een reis naar New York. Meld je dus snel aan via www.rtlzbeursspel.nl. Deelname is gratis.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van