Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beleggen met studenten

De strategie van Nyenrode in het Beursspel

28 november 2019 14:55 Aangepast: 28 november 2019 14:56

Het RTL Z Beursspel heeft een bijzondere studenten- en scholierencompetitie. Op verschillende onderwijsinstellingen spelen studenten en leerlingen mee. Deze week gingen we langs bij studentenbeleggingsvereniging De Zilveren Rijder op de Nyenrode Business Universiteit.

De studenten van de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen voeren een analyse uit van het aandeel Bayer om te kijken of ze dit aandeel aan hun portfolio toe willen voegen.

Bekijk het hier:

Waarde bepalen

De beleggingsvereniging bestaat al 23 jaar en de leden gaan grondig te werk. "Bayer staat op dit moment erg laag in de markt", legt Julius Rog uit. "Wij schatten in wat de intrinsieke waarde van het bedrijf is en hoe de markt die heeft geïnterpreteerd."

De studenten hebben bepaald dat deze waardes erg uit elkaar liggen en het aandeel dus sterk ondergewaardeerd wordt. "Daarom willen we dit gaan kopen", vertelt Julius.

Miniatuurvoorbeeld
Meer beleggen met studenten

Achter de schermen op Beursplein 5

Aandelen aanschaffen

Het fonds van de vereniging bestaat nu uit 145.000 euro, hiermee investeren de studenten in beurzen over de hele wereld.

Waarin ze precies investeren, gaat in goed overleg. "Voor een aanschaf beginnen we met een pitch door een of twee van de boardleden." Als de pitch in de smaak valt, voeren de leden een analyse uit om te bepalen of ze het aandeel daadwerkelijk gaan aanschaffen.

Het RTL Z Beursspel 

In het RTL Z Beursspel kun je leren beleggen met een fictief bedrag van honderdduizend euro. Wie met zijn ton het meeste rendement behaald wint een reis naar New York. Meld je dus snel aan via www.rtlzbeursspel.nl Deelname is gratis. 

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van