Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Jim & Janneketaal

Is nu de tijd om te beleggen?

01 november 2019 14:36
Jim Tehupuring en Janneke Willemse Beeld © RTL Z

Het RTL Z Beursspel is een ideale kans om te leren beleggen. Maar wat is nu precies dividend, een hefboom of een index? Jim Tehupuring en Janneke Willemse leggen alles uit in de rubriek Jim en Janneke Taal. Deze week beantwoorden ze de vraag: Moet je nu wel beleggen?

Kijkend naar de huidige  wereld kun je je afvagen: moet je nu wel gaan beleggen? De aandelenkoersen stijgen nu al tien jaar achter elkaar, is dat niet een teken dat het fout zal gaan? Daarbij zijn er veel onzekerheden als de handelsoorlog en de Brexit.

Stabiel rendement

Toch is het antwoord: ja. Tenminste als je voor langere termijn je geld wil beleggen. Als je dat doet verdeel dan ook je geld over meerdere beleggingen.  Historisch gezien heeft beleggen gemiddeld zo’n 7 procent per jaar opgeleverd.  

Miniatuurvoorbeeld
Meer Jim en Janneke Taal

Wat is de AEX?

Lange termijn en gespreid

Natuurlijk komt er altijd weer een periode van koersdaling aan. Maar wanneer dat is weten we niet. Het kan zo zijn dat we nog vijf jaar stijgen. Dus kun je beter nu beginnen met beleggen.

Zo kun je iedere maand een vast bedrag beleggen in een beleggingsfonds of een ITF. Als je wacht met beleggen, mis je het rendement dat je nu kunt behalen. Kortom beleg nu voor de lange termijn en doe het goed gespreid.

Het RTL Z Beursspel 

In het RTL Z Beursspel kun je leren beleggen met een fictief bedrag van honderdduizend euro. Wie met zijn ton het meeste rendement behaald wint een reis naar New York. Meld je dus snel aan via www.rtlzbeursspel.nl Deelname is gratis. 

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van