Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beleggen met studenten

Studentenvereniging B&R Beurs: beleggen en bier

01 november 2019 14:40 Aangepast: 14 november 2019 13:41
Lucas Houben bereidt zijn pitch voor Beeld © RTL Z

Het RTL Z Beursspel heeft een bijzondere studenten- en scholierencompetitie. Op verschillende onderwijsinstellingen spelen studenten en leerlingen mee, ze gaan voor een speciale studentenprijs.

Deze week bezoeken we BnRBeurs de studentenbeleggingsvereniging van de Erasmus Universiteit. Lid Lucas Houben bereidt een pitch voor over Pershing Square Holdings. Een bedrijf dat het de laatste jaren niet zo goed deed. Volgens Houben is nu de ideale instaptijd want er zal een fors rendement volgen. Gaat het hem lukken zijn dispuutgenoten te overtuigen? 

Tim Bakkeren vertelt over de dagelijkse gang van zaken bij de grootse studentenbeleggingsvereniging van de Benelux. Zo wordt er competitief belegd in disputen, zijn er borrels (waar het bier een euro kost) en stedentrips. Daarnaast licht hij een tipje van de sluier op aangaande de strategie in het RTL Z Beursspel. 

Het RTL Z Beursspel 

In het RTL Z Beursspel kun je leren beleggen met een fictief bedrag van honderdduizend euro. Wie met zijn ton het meeste rendement behaald wint een reis naar New York. Meld je dus snel aan via www.rtlzbeursspel.nl Deelname is gratis. 

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore