Van onze partner ING Sprinters

Les 2 - Waar kun je in beleggen?

15 juli 2019 10:22 Aangepast: 29 oktober 2019 10:53
Janneke Willemse en Sander van Baren Beeld © RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel kunnen deelnemers kennis maken met Sprinters, een hefboomproduct van ING. Maar hoe werken deze Sprinters precies? In tien lessen vertellen presentatrice Janneke Willemse en Hoofd Sprinters bij ING Sander van Baren je alles over beleggen met een hefboom.

Er zijn sprinters op heel veel aandelen maar niet op alle. In principe zijn er sprinters in de handel voor alle grote, Europese aandelen. Soms krijgt de ING verzoeken voor kleine lokaal genoteerde aandelen. Dat verzoek kunnen ze nooit honoreren. Als de ING namelijk veel aandelen koopt van een klein bedrijf beïnvloeden ze de koers te veel. Een aandeel dat in aanmerking komt voor een sprinter moet veel liquiditeit en volume hebben. Te denken valt aan Unilever, Nokia of Shell.

 

Sydney

Een andere vereiste is dat het aandeel in dezelfde tijdzone handelt. Je kunt sprinters verhandelen tussen 8 uur ’s morgens en 10 uur ’s avonds. Australische aandelen kunnen bijvoorbeeld niet gekocht worden; want als de Beurs van Sydney open is, is de Amsterdamse gesloten. Het is heel moeilijk om koersen af te geven op eventuele sprinters van 'Down Under'.  

Miniatuurvoorbeeld
Meer Sprinterlessen

Les 1 – Wat is een Sprinter?

 

Dollar Sprinter

Naast aandelen kun je ook sprinters krijgen op: obligaties, grondstoffen, indices en valuta. Zo kun je een sprinter nemen op de dollar of pond. Als je snel wilt profiteren van een valutatrend, kun je beter een sprinter kopen dan beleggen in de valuta zelf. Sander van Baren legt uit dat valuta redelijk stabiel zijn. ‘Er komt soms een cent bij of gaat er een vanaf. Dat wordt pas interessant als je 100.000 belegt.’ Heb je dat niet dan krijg je met een sprinter op een klein bedrag toch een mooi resultaat.

Het RTL Z Beursspel 

Wil je zelf aan de slag met Sprinters, maar eerst nog even oefenen? Speel dan het RTL Z Beursspel. Hier kun je met fictief geld beleggen in onder meer aandelen, indexen en Sprinters. In het najaar start er een nieuwe competitie en maak je weer kans op prachtige prijzen.

Meer informatie over Sprinters vind je op de website van ING.

Het RTL Z Beursspel en de Sprinterlessen zijn een samenwerking met ING Sprinters.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van