Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Starten met beleggen

Keuzestress een bekend probleem bij starters

03 juni 2019 12:19 Aangepast: 03 juni 2019 12:26
Timna leert beleggen Beeld © RTL Z Beursspel

Veel mensen willen wel beleggen, maar weten vaak niet goed waar ze moeten beginnen. Wat is het juiste moment voor je eerste aankoop? En hoe voorkom je beginnersfouten? Timna Rauch gaat voor het RTL Z Beursspel op onderzoek uit.

Het is erg lastig voor Timna om het juiste moment te vinden te beginnen met beleggen. Voor advies ging ze langs bij Corné van Zeijl. Hij herkent haar probleem. er zijn zoveel keuzes die je moet nemen als je gaat beleggen. Dat leidt vaak tot uitstel. Maar hij zegt het belangrijkste is gewoon te beginnen. Je kunt altijd nog bijsturen. 

Keuzestress

Timna wil graag duurzaam beleggen. Maar is in haar zoektocht er ook achter gekomen dat daar veel grijze gebieden zijn.Corné raadt haar in een index te beleggen en niet in losse aandelen. Dit met name omdat dat haar risico spreidt. Toch is sceptisch want in een fonds zitten ook bedrijven die ze niet goed vindt.

Miniatuurvoorbeeld
Meer Beleggen met Timna

Leren beleggen van Warren Buffett

Love baby

Je zult bij je keuze voor een bedrijf kijken of deze je aanspreekt. Je hebt hoge verwachtingen totdat je teleurgesteld raakt. En dan is het: exit love baby en ben je veel geld kwijt. In een breed fonds heb je dat probleem niet.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van