Ga naar de inhoud
Beursspel TV

Aflevering 8 Het RTL Z Beursspel en de handelsoorlog

De presentatoren van het RTL Z Beursspel Beeld © RTL Z Beursspel

Elke week praat Janneke Willemse je bij over de belangrijkste ontwikkelingen rondom het Beursspel. Samen met Jim Tehupuring en Durk Veenstra delen ze tips om het spel te winnen.

In de tweede week van het Beursspel kijken we terug op een onrustige beurs. De importheffingen van Donald Trump en de reactie van China beheerste de koersen. Dat biedt mogelijkheden om flink te verdienen. In deze aflevering nemen Janneke Willemse, Jim Tehupuring en Durk Veenstra de actuele schommelingen en de winstkansen door.

 

Wat is een aandeel?

Het RTL Z Beursspel is een ideale kans om te leren beleggen. Maar wat is nu precies dividend, een hefboom of een index? Jim Tehupuring en Janneke Willemse leggen alles uit in de rubriek Jim en Janneke Taal. Deze week een uitleg over wat een aandeel is en hoe het werkt. Daarnaast vertellen ze wat een koers is en hoe die kan bewegen op basis van verwachtingen.

Het RTL Z Beursspel 

In het RTL Z Beursspel kun je leren beleggen en kans maken op mooie prijzen. Alle deelnemers starten op 6 mei met een fictief startkapitaal van 100.000 euro. De deelnemer die op vrijdag 14 juni het meeste rendement heeft behaald wint. 

De hoofdprijs is een reis naar New York inclusief een ontmoeting met Amerika correspondent Erik Mouthaan. Speel nu gratis mee en meld je aan via: www.rtlz.nl/beursspel.

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

Bron: RTL Z