Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Beleggen met studenten

Het Beursspel in de klas: ‘Ik leer meer dan van de theorie’

15 mei 2019 17:21 Aangepast: 21 mei 2019 12:03
Studenten Saxion hogeschool leren van het Beursspel Beeld © RTL Z Beursspel

Drie klassen van de opleiding commercieel-technische bedrijfskunde krijgen les door middel van het RTL Z Beursspel. Tijdens het vak financieel management leren de studenten onder andere over financiering en kosten, maar om inzicht te krijgen in hoe beleggen in de praktijk werkt, spelen ze gezellig mee met het beursspel.

Docent Ron van den Heuvel gebruikt al voor het vierde jaar op een rij het RTL Z Beursspel in zijn lessen. De opleiding commercieel-technische bedrijfskunde bestaat vooral uit techniek met een klein onderdeel bedrijfskunde. Van den Heuvel vindt het belangrijk dat de studenten ook de praktijk meekrijgen. “Met het beursspel zien studenten hoe het in het echt gaat en maken ze kennis met de verschillende producten waarin ze kunnen beleggen.”

Enthousiaste studenten

De studenten zijn enthousiast. “Spelenderwijs komen we erachter wat bijvoorbeeld aandelen, obligaties en sprinters doen”, vertelt Joris Roozen. In het begin waren de meeste studenten dan ook actief bezig met het spel, maar dat was van korte duur. “Helaas werd het daarna wat drukker met school en dan zit je ineens dwars door het stop loss-niveau heen en heb je 75.000 euro minder.” 

 

Het Beursspel leert de praktijk

Joris eindigt dan ook zwaar in de min. “Ik ben tot 140.000 gekomen, maar ik ben toen gezakt naar 57.000.” En hij was zeker niet de enige, slechts een enkeling wist in de groene cijfers te eindigen. Toch beantwoordt Van den Heuvel de vraag of hij tevreden was met de resultaten, met een voorzichtige “ja”. “Er zijn veel studenten in de min geëindigd, maar ik heb vooral gezien dat ze ermee bezig waren en dat vind ik eigenlijk belangrijker dan de plusjes of minnetjes.” 

Daar is student Thijs Lammertink het mee eens, het spel heeft hem veel gebracht. “De theorie blijft allemaal een beetje vaag. Dus om door middel van het spel echt met beleggen bezig te zijn, daar heb ik eerlijk gezegd meer van geleerd dan van de theorie uit de lessen.

Het RTL Z Beursspel 

In het RTL Z Beursspel kun je leren beleggen en kans maken op mooie prijzen. Alle deelnemers starten op 6 mei met een fictief startkapitaal van 100.000 euro. De deelnemer die op vrijdag 14 juni het meeste rendement heeft behaald wint. 

De hoofdprijs is een reis naar New York inclusief een ontmoeting met Amerika correspondent Erik Mouthaan. Speel nu gratis mee en meld je aan via: www.rtlz.nl/beursspel

Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van