Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Van onze partner Accenture

Finalisten Accenture Awards bekend

10 oktober 2018 13:32 Aangepast: 12 oktober 2018 13:45
De finalisten van de Accenture Innovation Awards 2018

Jaarlijks rijkt Accenture prijzen uit aan de meest innovatieve start-ups van Nederland. Alle genomineerden zijn nu bekend.

Het is een fascinerende lijst namen die Accenture bekend heeft gemaakt. Maar liefst veertig kanshebbers verdeeld over acht categorieën telt het overzicht. Iedere genomineerde maakt kans maken op een Accenture Innovation Award. Per categorie zijn er vijf start-up finalisten.

Pitchronde

De finalisten zijn overgebleven nadat er eerder dit jaar een pitchronde plaats vond waarbij iedere deelnemer in een minuut de jury moest proberen te overtuigen. Wie wint, gaat niet alleen met de eer naar huis. Accenture biedt de beginnende ondernemers een podium en tevens toegang tot een interessant netwerk van accelerators en investeerders.

Leenplatform

Per categorie lichten we vast een paar de namen uit die meteen opvallen. In Klimaat is dat bijvoorbeeld RAW Paints, een nieuwe verfsoort op waterbasis die zowel dekt als duurzaam is. Binnen Onderwijs dingt Incision Academy mee: een AR/VR tool waarmee chirurgen beter leren opereren. Bij Financiën maakt Agri-wallet kans, een kleinschalig leenplatform voor boeren gebaseerd op blockchain.

Draadloos opladen

Nori Health is een chatbot coach die chronisch zieken helpt bij het herkennen van symptomen. Genomineerd in de categorie Gezondheid. De app Expivi toont producten in een webwinkel in 360 formaat. Een nieuwe winkelervaring in de categorie Leven & Werken. Mobiliteit heeft veel deelplatformen, sensorenaanbieders en parkeerhulpen als genomineerden. Wireless Charging valt hier vooral op: voor het draadloos opladen van auto’s.

Cyberaanvallen

Dan tenslotte Voeding en Security. Wasteless is een dynamisch prijskaartje waarmee voedingsproducten die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten, vanzelf in prijs dalen. En tot slot biedt Quanticor bescherming tegen cyberaanvallen, zelfs als die afkomstig zijn van krachtige kwamtumcomputers.

De Accenture Innovation Awards 2018 vinden plaats op vrijdag 2 november 2018 in DeFabrique in Utrecht.

Benieuwd naar het volledige overzicht van genomineerde kanshebbers op de Accenture Innovation Awards? Kijk hier.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore