Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Van onze partner Accenture

Deze tweehonderd gamechangers maken kans op dé innovatieprijs van Nederland

27 augustus 2018 11:26 Aangepast: 20 september 2018 18:53

Nieuwe technologie vormt de drijfveer voor nieuwe businessmodellen en -concepten waarmee Nederland zichzelf op de kaart blijft zetten.

Wie zich eventueel zorgen maakt over het innovatiepotentieel van het Nederlandse bedrijfsleven, moet zeker een blik werpen op het indrukwekkende deelnemersveld van de Accenture Innovation Awards 2018.

Ieder jaar gaat Accenture op zoek naar innovatieve Nederlandse starts-ups en scale-ups. Dit zijn jonge ondernemingen die het potentieel hebben om hun markt of branche ingrijpend te veranderen en verbeteren.

Eigen rol
Acht categorieën zijn er gedefinieerd. Per categorie zijn er 25 ondernemingen geselecteerd om kans te maken op de Accenture Innovation Award van de betreffende categorie. De geselecteerde bedrijven spelen ieder op hun eigen manier een innovatieve rol op het gebied van transformatie en vooruitgang.

De acht categorieën (klimaat, onderwijs, finance, gezondheid, vervoer, veiligheid en leven en werken) zijn gezien alle maatschappelijke ontwikkelingen de meest logische keuzes. Het zijn juist deze sectoren die momenteel onder grote druk staan van vernieuwing en verandering.

Koeien en treinen
Opvallende winnaars van 2017 waren onder meer Magnitude Space, het bedrijf van Just-Eat ondernemer Laurens Groenendijk dat inmiddels onder de nieuwe naam Hiber opereert. Hiber werkt aan de lancering van een netwerk van satellieten. Daarmee kunnen op de grond wereldwijd dixi-toiletten, koeien en treinen die voorzien zijn van IoT-sensoren worden opgespoord.

Een andere winnaar, in de categorie vervoer, was The Good Shipping Project dat probeert de zeevaart te verduurzamen. Door gebruik te maken van hernieuwbare brandstoffen helpt het de CO2-uitstoot te verminderen.

Tot slot is Blue Battery, in 2017 winnaar in de categorie ‘duurzaamheid’ een aansprekend voorbeeld. Deze batterij van het bedrijf AquaBattery werkt op water en zout om energie op te slaan. Een veilige en goedkope oplossing voor het probleem dat batterijen nu vaak nog tal van beperkingen kennen.

Voorstelronde
Volgende week start de voorstelronde van de Accenture Innovation Awards. Alle genomineerden krijgen dan de kans om hun bedrijf te presenteren voor de jury. Van de vijfentwintig kanshebbers wordt het aantal vervolgens teruggebracht tot een tiental.

De Innovation Expo in Rotterdam vormt vervolgens in eerste week van oktober het decor voor de selectie van de top 5 per categorie om toe te werken naar de finale op 2 november 20018.

Benieuwd naar de 25 deelnemers voor de categorieën Climate, Education, Finance, Health, Mobility, Nutricion, Security and Living&Working? Klik hier voor het complete overzicht!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van