Ga naar de inhoud
Van onze partner

Aflevering 1: Het Beursspel wordt spannender dan ooit

Beeld © RTL Z Beursspel

Het is de perfecte periode om mee te doen aan het Beursspel volgens Jim Tehupuring. In de eerste aflevering van het Beursspel vertelt de ervaren belegger waarom het beursspel dit jaar best wel eens spannender dan ooit kan worden. Het spel start immers midden in het cijferseizoen en de beurs is vollop in beweging. En daarom is er dit jaar flink te winnen. En dus ook flink te verliezen.

Met een slag op de gong ging maandag 23 april het Beursspel van start. 
Tijdens de tv-uitzending nemen we met Jim Tehupuring en Janneke Willemse de eerste week door. 

Kijk nu de eerste tv-uitzending terug:

Ideaal moment

Volgens ervaren belegger Jim Tehupuring is dit het ideale moment voor een Beursspel. Er gebeurt namelijk een heleboel op de beurs en daar kun je, als je bereidt bent om je goed in de markt te verdiepen, leuk aan verdienen. 

Beurscommentator Durk Veenstra deelt dat gevoel. Juist omdat de beurs zeer volatiel en onvoorspelbaar is op het moment, wordt het een spannende wedstrijd. Ook hij ziet in die bewegelijkheid vooral de kansen die het beleggers en deelnemers van het beursspel biedt. 

Fictief beleggen

Bij het Beursspel beleg je met fictief geld. Volgens ervaren belegger Jim Tehupuring heeft dat effect op de keuzes die je als belegger maakt. In het spel durf je best wat risico's te nemen. "Als je dan tweeduizend euro verliest denk je: 'Ach, kan gebeuren. Morgen weer een dag'. Maar op het moment dat het je eigen geld is en je verliest echt tweeduizend euro, dan komt dat heel anders aan," legt Tehupuring uit.

Voor echt beleggen geldt dan ook dat spreiding van je portefeuille essentieel is. Verder moet je geduld hebben en je risico's goed afdekken. Maar om het spel te winnen moet je juist een richting kiezen en niet bang zijn om te speculeren. En door binnen het spel te experimenteren, leer je de wereld van beleggen steeds beter kennen. Kennis en ervaring die je op jouw echte beleggingen weer kunt toepassen. 

 

Het RTL Z Beursspel

Miniatuurvoorbeeld

Doe mee met het RTL Z Beursspel en maak kennis met verschillende soorten beleggingsproducten. Het RTL Z Beursspel is een samenwerking met ING Sprinters.