Ga naar de inhoud
Beursspel

Is het aandeel Arcadis het kopen waard?

Albert Jellema van ProBeleggen gaat voor het Beursspel op bezoek bij een aantal van Nederlands grootste beursgenoteerde bedrijven. Hij ondervraagt de ceo's over hun visie, het bedrijf, de toekomst en de kansen. Waar hij achter wil komen: moet ik instappen, of niet?

Het resultaat van die bezoeken zie je iedere donderdag terug in de uitzending van het Beursspel op RTL Z. Ieder interview van Jellema zenden we daarnaast ook live vanaf locatie uit op Facebook.

In de komende weken gaan we langs bij vijf grote bedrijven die aan de Amsterdamse beurs zijn genoteerd. Voor deze bezoeken hebben de ceo's tijd vrijgemaakt voor Jellema, en natuurlijk ook voor iedereen die meekijkt op Facebook. Want je kan niet alleen meekijken; je kunt ook jouw vragen stellen aan de topman in kwestie. 

Arcadis

Het vierde bezoek van Jellema is aan Peter Oosterveer, de ceo van Arcadis. Arcadis is een internationaal opererend adviesbureau van ingenieurs dat organisaties bijstaat bij bouwprojecten.

Het bedrijf heeft een hectische periode achter de rug. Arcadis hanteerde een overnamestrategie onder het motto: 'je moet groot zijn om relevant te zijn'. Dat was niet al te succesvol voor het bedrijf. Het leidde intern tot onrust, en extern tot een aandelenkoers die halveerde.

Een frisse wind

Het roer moest om, en na lang zoeken trad zes maanden geleden een nieuwe ceo aan die de orde moest herstellen: Peter Oosterveer. Hij predikt rust, en stelt dat vanaf nu de werknemers op de eerste plaats moeten komen.

Of dat ook leidt tot een gunstig aandeel voor de particuliere belegger, dat probeert Jellema uit te zoeken. Dinsdag 28 november om 09:45 gaat hij het uitzoeken. Schakel op die tijd in op de Facebook-pagina van RTL Z Beurs om het interview te volgen. 

RTL Z Beursspel

De bedrijfsbezoeken van Jellema zijn onderdeel van het RTL Z Beursspel. In zes weken tijd kan je met een fictief startkapitaal van 100.000 euro leren beleggen. Per persoon mag met één account worden meegedaan. Schrijf je in en maak kans op een mooie reis naar Wall Street.

Elke donderdag om 10:45 uur hebben we een tien minuten durende update op RTL Z over het spel, hoe je leert beleggen en we volgen de beste beleggers. Online houden we je dagelijkse op de hoogte, onder meer via rtlz.nl en via Facebook.

Het RTL Z Beursspel wordt mede mogelijk gemaakt door ING. 

Dit is een artikel van