Nieuw

Z Today: Bill Gates gaat het klimaat redden

06 november 2015 16:05

Nieuwsprogramma over de gebeurtenissen van vandaag, met duiding en achtergronden. Gepresenteerd door Peter van Zadelhoff en een team van wisselende co-hosts.

Vandaag 6 november in Z Today:

​Bill Gates

Microsoft-oprichter Bill Gates gaat met zijn liefdadigheidsstichting 2 miljard dollar stoppen in onderzoek naar alternatieve energiebronnen. Gates maakt zich zorgen over de opwarming van de aarde. Daar kun je cynisch over doen, maar het is wellicht ook wel een heel belangrijke ontwikkeling. Want waar Gates zijn liefdadigheidspijlen op richt, gebeurt wel wat. Ten eerste gaat het om een flinke smak geld, ten tweede komen er in zijn kielzog vaak nog allerlei andere initiatieven op gang. Denk aan de strijd tegen polio en malaria, waar de laatste grote stappen zijn gezet. 

Dijsselbloem in de problemen

Ineens is er allerlei gedoe over Dijsselbloem. Hij heeft de kamer niet goed geïnformeerd over de Fyra, bleek vorige week. Deze week het rumoer over ING dat heeft meegeschreven aan een wet over de banken. Dijsselbloem blijft er stoïcijns onder. Is hij too big to fail? Met Frits Wester nemen we de Haagse week door. 

Quote 500

De Quote 500 is uit en de hoofdredacteur van Quote zit vanavond bij ons in de studio. Wij willen vooral weten: hoe reageren al die mensen er nou op dat ze op de lijst staan met hun hele hebben en houden. 

Verder is beurscommentator Durk Veenstra te gast om een uitgebreid inkijkje te geven in de beursweek.

Vanavond 18.00 op RTLZ.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van