Nieuw

Z Today: weg met die drones bij Schiphol!

09 mei 2016 16:04 Aangepast: 31 juli 2017 13:00

Nieuwsshow in de vooravond van RTLZ. Met iedere werkdag van half zes tot half zeven nieuws, achtergronden en een tikje opinie. Vandaag gepresenteerd door Roderick Veelo en gasten Mathijs Bouman en Eelco Hiltermann.

Vandaag 9 mei in Z Today: 

Drones

De grootste vijanden van Schiphol. Dat zijn geen vogels, misschien zelfs geen terroristen. Maar het zijn drones! Afgelopen vrijdag ging het bijna mis. Rakelings scheerde eem drone langs de cockpit van een KLM-toestel. Iedereen kan ze tegenwoordig kopen. En ze kunnen soms wel tot 6 km hoogte vliegen. Levensgevaarlijk zeggen piloten.

Pay your selfie

Geld verdienen aan de selfies die je maakt. Een Amerikaanse bedrijf betaalt je, als je selfies opstuurt van je dagelijkse dingen: tanden poetsen en boodschappen doen. In die foto's blijkt namelijk belangrijke commerciële informatie te zitten. 

Wijn uit Zeeland

En we gaan wijn proeven. Van Hollandse bodem nog wel. Vandaag gaat de eerste oogst de fles in. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Wijnkenner Nicolaas Klei komt om te vertellen over het succes van Nederlandse wijnen.

 

 

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van