Thema's van afgelopen jaar

Terugkijken: 2021 van A tot Z, over dé thema's van het afgelopen jaar

01 januari 2022 10:55 Aangepast: 07 januari 2022 10:46
Beeld © Getty, ANP

Komt het ooit nog goed met de crisis op de huizenmarkt? Zijn grote én kleine bedrijven wel goed beschermd tegen cyberaanvallen? En hoe lang houden we nog last van het wereldwijde chiptekort? In ‘2021, van A tot Z’ duikt de redactie van RTLZ in de thema’s die onze samenleving en economie domineerden in het afgelopen jaar. Kijk hier de verschillende afleveringen terug.

Alle afleveringen zijn ook terug te kijken via ons YouTube-kanaal

Het jaar van de hack 

Met techjournalist Daniël Verlaan duiken we in de schimmige wereld van cyberaanvallen. Mediamarkt, Colonial, VDL en ja, zelfs RTL Nederland werden het slachtoffer van een hack met ransomware. Door een klein slordigheidje van een thuiswerker liggen grote bedrijven dagen of weken plat. Valt daar iets aan te doen? 

Het jaar van de woningcrisis

Bouwen, bouwen, bouwen. Gaat dat de woningnood oplossen? Nee, zegt financieel journalist en beurscommentator Hans de Geus. De echte oplossing gaat huizenbezitters en vermogende Nederlanders pijn doen. Durft het nieuwe kabinet dat aan? 

Het jaar van het chiptekort 

Van spelcomputers tot tandenborstels en van auto’s tot smartphones. Zelfs elektrische sigaretten kunnen niet zonder chips. Maar juist aan die chips is een groot tekort. Prijzen gaan door het dak. Wie wint, wie verliest? Beurscommentator Durk Veenstra volgt de chipsector op de voet.

Het jaar van de pandemie 

RTLZ-anchor Roland Koopman zag elke coronapersconferentie. In 2021, van a tot Z deelt hij zijn opvattingen over het nut en de effectiviteit van die persconferenties. En ook vraagt hij zich af hoe lang de overheid nog door moet gaan met het steunen van bedrijven en ondernemers, met subsidieregelingen. Doen die inmiddels meer kwaad dan goed? 

Het jaar van de onrust in Den Haag 

Het was chaos in Den Haag, het afgelopen politieke jaar. De verkiezingen in coronatijd, de chaotische verkenning, de rommelige formatie. Toch kreeg Mark Rutte niet een ‘functie elders’, maar wordt hij premier van zijn vierde kabinet, begin volgend jaar. Met Frits Wester bespreken we hoe hem dat is gelukt. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van