Tech & business

Maakt BlackBerry na 2016 nog smartphones?

09 oktober 2015 10:17 Aangepast: 09 oktober 2015 10:20
Beeld © Getty

Het gaat al jaren niet goed met BlackBerry, en dat weet het Canadese bedrijf als geen ander. Daarom overweegt BlackBerry te stoppen met de verkoop van smartphones als de hardwaretak volgend jaar geen winst maakt.

Dat zegt ceo John Chen tijdens een interview bij de Code Mobile-conferentie in de VS. De hardwaretak moet volgens Chen volgend jaar echt winst gaan maken: "Anders moet ik eens goed nadenken over wat ik daar [de smartphonemarkt, red.] doe." 

BlackBerry heeft recentelijk de Priv aangekondigd, zijn eerste Android-smartphone met een uitschuifbaar toetsenbord. Met een Android-toestel hoopt BlackBerry meer succes te hebben in de smartphonemarkt dan met zijn eigen besturingssysteem BlackBerry OS 10.

BlackBerry OS
Volgens het Canadese bedrijf is het gebrek aan apps het grote obstakel om BlackBerry OS 10 te gebruiken. Wel komen er nog twee nieuwe versies van het besturingssysteem aan.

Of er nog nieuwe smartphones met BlackBerry OS op de markt komen, ligt volgens Chen aan de consument. Anders richt Chen zich op de verkoop van Android-toestellen. En als dat niet lukt, heeft BlackBerry nog veel gewilde patenten en een robuust beveiligingsplatform waar bedrijven gebruik van maken.

Nettoverlies
BlackBerry verkeert al jaren in zwaar weer. Afgelopen kwartaal rapporteerde het bedrijf een nettoverlies van 66 miljoen dollar. De omzet van Blackberry in diezelfde tijd was 490 miljoen euro.

Software en diensten bracht 74 miljoen in het laatje, dat is 19 procent meer dan het kwartaal ervoor. Aandeelhouders verloren 13 cent per aandeel, analisten hadden gerekend op negen cent.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van