Ga naar de inhoud
Tech & business

ING investeert in Fintech bedrijf uit Hong Kong

Beeld © ANP

Het is de techniek die de toekomst moet worden van het betalen: Fintech. ING maakte vandaag bekend dat het investeert in WeLab, een Fintech bedrijf uit Hong Kong.

WeLab is opgericht in 2013 en vergaarde in die tijd ongeveer 2,5 miljoen klanten. WeLab biedt haar klanten consumentenleningen aan die vervolgens met een geautomatiseerd proces binnen enkele minuten worden goedgekeurd. Volgens ING past de investering in het bedrijf in de strategie van het bedrijf, dat de snelheid van haar innovatie wil vergoten om zo te kunnen inspelen op de veranderende behoeftes van de consument. 

ING is niet het enige bedrijf dat investeerde in WeLab, in het totaal haalde het bedrijf 160 miljoen dollar op in de investeringsronde bij zowel Chinese als buitenlandse investeerders. 

ING heeft in het verleden al eerder een belang genomen in Fintech bedrijven. In oktober 2015 investeerde het in het Amerikaanse Kabbage, dat een automatische leendienst aanbiedt aan kleine en middelgrote bedrijven. Met dat bedrijf is de bank ook een pilot gestart in Spanje. In september van datzelfde jaar nam het ook het belgische Qustomer over, een digitaal loyaliteitsplatform. 

Toekomstmakers besteedde eerder aandacht aan Fintech. Die uitzending kun je hier terugkijken.