Tech & business

Ask me anything! Minister Koenders maandag op webforum Reddit

05 februari 2016 22:11

Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) beantwoordt maandag vragen tijdens een van de bekende AMA-sessies op Reddit.com.

Koenders zit maandagmiddag om 15:45 uur in de startblokken om vragen van gebruikers van het internationale webforum Reddit te beantwoorden. Op Reddit bepalen gebruikers wat het nieuws is, door verhalen omhoog te stemmen. Regelmatig organiseert de site een speciale Ask Me Anything (AMA) voor de community. Vaak beantwoordt een beroemdheid dan vragen van gebruikers. Onder meer Barack Obama en Bill Gates gingen Koenders al voor.

Transparantie
Vragen insturen op de AMA-thread op de site kan vanaf maandagochtend half 9. De vragensessie is in het Engels. Het is onderdeel van de campagne van Nederland om zich tijdens het EU-voorzitterschap 'in te zetten voor meer transparantie en inzicht in EU-besluitvorming, bijvoorbeeld door het gebruik van digitale technologie te stimuleren'. In dit kader komen er ook 'hackatons' in Europese steden en een wedstrijd voor het maken van de beste 'open data'-app.

Onlangs verscheen een boek van 400 pagina's met de highlights uit de AMA's op Reddit, waaronder antwoorden van Louis C.K., Bill Murray en Elon Musk.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van