Tech & business

Video: golfrobot slaat hole-in-one, publiek gaat uit zijn dak

05 februari 2016 15:19 Aangepast: 01 augustus 2017 12:30
Robot LDRIC voor hij zijn hole-in-one slaat. Beeld © screenshot Golf Channel

LDRIC heet deze robot, vernoemt naar Eldrick Tiger Woods, de wereldberoemde golfer. En hij is bijna net zo goed. Als LDRIC op de zestiende baan van de golfclub TPC Scottsdale een balletje slaat, wordt het publiek wild.

Het is dezelfde baan waar Tiger Woods 19 jaar geleden zijn weg naar de wereldtop begon. Hij maakte er als 21-jarige een hole-in-one onder toeziend oog van tienduizenden mensen​ en vierde dit samen met het uitzinnige publiek.

Golftechnologie testen
Een prestatie waaraan elke speler op die baan wordt herinnerd. Ook als die speler niet een mens is. LDRC, of Launch Directional Robot Intelligent Circuitry, zag 17 jaar geleden het levenslicht en werd naar de golfster genoemd (die dus eigenlijk Eldrick heet).

De robot wordt gebruikt in de golfindustrie om nieuwe technologieën te testen. Hij kan niet alleen zelf aardig golfen, hij kan ook fouten van amateurgolfers reproduceren. Zo leren fabrikanten van clubs hoe ze hun materiaal moeten aanpassen voor de gelegenheidsspeler.

Bierdouches voor LDRIC
Nadat hij al heel wat balletjes heeft geslagen, moest ook LDRIC eraan geloven. Op de zestiende baan van TPC Scottsdale moest hij met duizenden fans om hem heen die hole-in-one scoren. En het lukte. Hoewel: hij had daar wel vijf pogingen voor nodig, Woods maar één. 

Het publiek vond de prestatie van de robot toch prachtig. Gejuich, geklap, en de traditionele bierdouches: LDRIC mag dan niet een mens zijn, hij wordt wel behandeld als een echte ster:

Bekijk hier de reactie van het publiek:

 

En de legendarische hole-in-one van Tiger Woods:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van