Tech & business

Als het aan Obama ligt, mag de FBI z'n gang gaan

12 maart 2016 13:48 Aangepast: 12 maart 2016 14:47
Beeld © AFP

President Obama liet het eerder al doorschemeren, maar nu zegt hij ook het terwijl de hele techwereld toekijkt.

"Als jouw argument is dat sterke encryptie boven alles gaat, en dat we in feite black boxes zullen creëren. Dat komt volgens mij niet overeen met de soort van balans waarin we al zo'n 200 tot 300 jaar leven." Was getekend Obama, afgelopen nacht op de tech- en muziekconferentie SXSW. Met andere woorden: de FBI moet in sommige gevallen bij je spullen kunnen. "Het fetisjeert onze telefoons boven elke andere waarde. Dat kan niet het goede antwoord zijn."

Apple versus FBI
Obama weigerde in te gaan op de zaak van de FBI tegen Apple, maar aan zijn antwoorden was wel af te leiden aan welke kant hij staat. Verder dreigde hij dat als de techwereld niet een manier vindt om de wet te dienen, dat dit juist zou kunnen leiden tot minder encryptie. "Als de tech-community zich zo blijft verzetten en er gebeurt iets echt ergs, dan zal de politiek terugslaan en slordig en gehaast worden."

Dus als de techwereld een vorm van encryptie wil bewaren, moet het maar eens starten met het tonen van goede wil. Bekijk het interview met Obama (vanaf minuut 41:21).

Bron: Bright.nl. Elke maandag 21:30 op RTL Z: Bright TV.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van