Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech & business

Online betalen met vingerafdruk weer stapje dichterbij

19 februari 2016 06:43 Aangepast: 01 augustus 2017 09:00
Beeld © ANP

Thuis achter je computer betalen met je vingerafdruk of met gezichtsherkenning. Als het aan MasterCard ligt, wordt daar eind volgend jaar in grote delen van Europa mee begonnen.

Die ambitie werd uitgesproken naar aanleiding van een zes maanden durende proef met 750 kaarthouders van ABN AMRO. Die lieten hun wachtwoorden, pincodes of bevestigingscodes voor wat het was en hadden de beschikking over een geschikte smartphone en een speciaal ontwikkelde app.

Negen op de tien deelnemers zouden volgens het betalings- en technologiebedrijf bereid zijn hun wachtwoorden definitief in te ruilen voor biometrische authenticatie. De vingerafdrukmethode bleek overigens populairder onder de deelnemers. 

Met de ogen knipperen
De gezichtsherkenning gebeurde daarbij overigens niet met een foto, maar met video. De gebruikers moesten met de ogen knipperen om te voorkomen dat criminelen er misbruik van maken door simpelweg een foto voor de lens te houden.

Voor het concreet uitrollen van de techniek, in onder meer het Verenigd Koninkrijk, België, Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland, wordt nu contact gezocht met grote banken en technologiebedrijven. ,,We gaan verder kijken of we onze technologie kunnen integreren in de apps'', aldus Arjan Bol, directeur MasterCard Nederland.

Meer op rtlnieuws.nl:
'Pas op met gebruiken van vingerafdruk'

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van