Tech & business

Woef, hond speelt met robotvriendje

01 maart 2016 12:23 Aangepast: 01 augustus 2017 06:30
Beeld © Screenshot YouTube

Wat krijg je als je een hond laat spelen met een robot met vier poten? Een mede-uitvinder van Android probeerde het en filmde de ontmoeting tussen zijn hond Alex en een van Google's Spot robots.

Alex, de terriër van multi-miljonair Andy Rubin, was duidelijk de baas tijdens de ontmoeting. De hond ziet de robot Spot als een duidelijke bedreiging en gaat fel tekeer, schrijft techsite Engadget. Hij durft de robot niet écht te bijten, maar blijft er al blaffend rondjes om heen lopen. De bestuurders van de robot laten die ook nog trucjes doen, waar de hond dan weer fel op reageert. 

Op de achtergrond hoor je toeschouwers grappen dat het een strijd is tussen 'man and machine', een verwijzing naar de vele films die over dit thema zijn gemaakt. De strijd eindigt met een 'overwinning' voor de hond, als de robot nederig door de knieën gaat. 

'Ongeschikt'
De maker van Spot, Alphabets-dochterbedrijf Boston Dynamics, ontwerpt ook robots voor het Amerikaanse leger, maar dat verloopt tot nu toe moeizaam. Robot Alpha Dog was volgens de mariniers ongeschikt omdat hij te veel herrie maakt. Spot wordt gezien als mogelijk verkenningstoestel, maar het is onduidelijk of het leger hem ook daadwerkelijk wil. Mariniers zouden klagen over de robot, omdat hij maar weinig bagage kan meedragen. 

Bekijk hier het 'gevecht' tussen Alex en Spot:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van