Tech & business

Instagram rolt andere volgorde tijdlijn in Nederland uit

06 april 2016 10:06 Aangepast: 31 juli 2017 21:30
Beeld © AFP

Instagram is in Nederland begonnen met het uitrollen van de niet-chronologische tijdlijn, die eerder veel kritiek kreeg van fanatieke gebruikers.

Instagram laat foto's niet meer zien op basis van de publicatietijd, maar op basis van een eigen algoritme. Dit gebeurt bijvoorbeeld al bij Facebook, waar populaire berichten meestal boven de meest recente berichten van vrienden staan.

Je miste 70 procent van de foto's
Met het oude, chronologische systeem, zou je een groot deel van de foto's missen. "Nu Instagram is gegroeid, is het lastiger voor mensen om alle foto's en video's te zien die zijn gedeeld", aldus Instagram. "Mensen missen gemiddeld zo'n 70 procent van hun tijdlijn." Het sociale netwerk wil met de verandering de belangrijkste foto's voorschotelen, waardoor bijvoorbeeld populaire accounts vaker bovenin de tijdlijn komen te staan.

De functie wordt nu uitgerold maar 'het merendeel van de mensen' in Nederland, Finland, Ierland, Nieuw-Zeeland, Singapore en Venezuela. Instagram benadrukt dat de verandering de komende maanden naar alle gebruikers wordt uitgerold.

"Ondanks dat we nog in de testfase zitten willen we onze community op de hoogte houden van de aangekondigde aanpassingen aan de feed", aldus Instagram Nederland.

Kritiek op de verandering
Veel Instagram-gebruikers hebben hun onvrede over de wijziging geuit. Zo gaven gebruikers de nieuwste versie van Instagram plots een hele negatieve beoordeling, waar die in het verleden altijd positief was voor Instagram.

Ook populaire Instagram-gebruikers komen in opstand, en roepen gebruikers op om notificaties in te schakelen. Op die manier krijg je een berichtje elke keer als die persoon een nieuwe foto of video plaatst.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van